Utanför båten

Utanför båten

Kalles mamma fyller 60 och som present tog vi med henne på en weekend-resa till Polen.

Kalle och jag lämnade Gizmo hos grannen och tog lilla forrrden och körde ner till ystad efter jobbet på fredagen.

För inte så länge sen när jag skulle utomlands glömde jag ju passet hemma och fick vända för att hämta det. Var noga med att packa ner det den här gången.

Väl i Ystad gick jag in på Pressbyrån och köpte några tidningar. Sen körde vi till parkeringen där vi skulle lämna bilen.
Jag satt kvar några sekunder innan jag klev ut när vi parkerat och funderade på om jag hade allt. Kom inte på nåt jag glömt, så vi gick till terminalen, checkade in och gick ombord.
När jag var i hytten skulle jag rensa i handväskan så jag inte hade nåt onödigt med när vi gick upp till baren. Mobil, tuggummi, ett par hårspännen, astma-medicin och så klart plånboken. Hmm… var hade jag nu lagt den? Jag letade och letade och sen slog det mig! Den la jag mellan sätena i bilen när jag köpt tidningarna!
Okej, vad göra?! Kalle hade iof pengar så han kunde lägga ut under resan. Men det kändes inte kul att vara borta en helg med plånkan synlig i bilen.
Skyndade mig till Informationsdisken och frågade om jag fick gå av. Nej, nej, man får inte gå av nu! men när jag förklarat läget frågade hon hur mycket tid jag behövde. -Räcker 10 minuter? -Nja, 15 kanske, sa jag, med min obefintliga kondis i åtanke.
-Okej, spring!
Å jag sprang! Igenom den långa bryggan från båten till terminalen, genom terminalen, ut runt byggnaden, över vägen, uppför trapporna, över järnvägsbron, nedför trapporna och fram till bilen. Puh!
Plånkan låg där och faktiskt hade jag sinnesnörvaro nog att få med mig nyckeln också. Tog plånkan och började springa tillbaka. Orkade inte hålla samma tempo på vägen tillbaka, men hann tillbaka innan båten gick i alla fall.
Väl tillbaka på båten duschade jag och begav mig sen till baren för att avnjuta en god drink och pusta ut.